Това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън това по време

...
 Това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън това по време
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин планира да атакува нови територии в Украйна

 Това съобщи министър председателят на Англия Борис Джонсън това по време на срещата на върха на Кримската платформа. Според него анексирането на Крим през 2014 година е предшествало днешната пълномащабна съветска война против Украйна. 

 

Тази покруса стартира преди осем години, когато съветските войски започнаха да завземат Крим - тогава Путин атакува суверенна украинска територия и стартира да разрушава европейските граници, открити през 1945 г. Путин разполага от ден на ден съветски сили на полуострова, трансформирайки го във боен лагер, който заплашва Украйна. По този метод Крим се трансформира в една от стартовите площадки за пълномащабна война на 24 февруари, означи Джонсън. 

 

Британският министър председател счита, че съветският държавен глава планира да нападна и други елементи на Украйна, като по този метод желае да завладее цялата страна, като направи с нея това, което към този момент е направил с Крим. 

 

Путин приготвя анексиране и нови подправени референдуми. Не можем да позволим границите да бъдат променяни със силата на оръжието. Никога няма да признаем анексирането на Крим или която и да е друга част от украинската територия, добави още Джонсън. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР